Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Mijn Drenten

Tessora van de Geuren

TESSA_5_.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie TESSA_RU.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Tessa was mijn eerste Drent. Door haar is mijn passie voor de Drent ontstaan. Tessa werd op 27 juni 1991 geboren bij de familie Kuyck-Heersche in Hellendoorn. Haar vader was Börr Manderijn van de Geuren en moeder Reza Venzedora van de Geuren. Met haar heb ik door de jaren heen diverse shows gelopen en kampioenschappunten (CAC’s-CACIB’s) gehaald. Ik heb met haar aan behendigheid gedaan. Ze is ook 1x meegeweest op jacht maar dat was geen succes daar ze schotschuw was. Ze behaalde het UV en VZH diploma. Het behalen van het VZH diploma was erg knap daar er bij geschoten wordt. Op 11 juli 2004 heb ik haar moeten laten inslapen. Ze kon niet meer opstaan, haar lichaam was op. Een erg moeilijk besluit daar ze geestelijk nog zo goed was. Ze is 13 jaar geworden en het gemis is er nog steeds. Ik zal haar altijd herinneren als een lieve, eigenwijze Drent met een klein hartje. Van haar heb ik geleerd over het karakter van de Drent en hoe daarmee om te gaan.

Esmeralda the Gloucester

ESMEE_HE.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie ESMEE_HO.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Esmee is geboren op 11 november 1995 bij Rob en Tiny Key. Haar vader is Wesleyd en haar moeder Kamp. Myra the Gloucester. Zij is de stammoeder van mijn lijn. Met Esmee heb ik shows gelopen en op 11 jarige leeftijd liep ze nog shows in de veteranenklas met uitmuntend resultaat. Daarnaast heb ik met haar getraind voor de K.N.J.V. proeven. Ze behaalde K.N.J.V. C en B diploma's. Tot op hoge leeftijd was ze nog in staat om in het veld het wild te vinden. Dat was haar lust en haar leven. Op het laatst was ze bijna blind en doof, maar die neus deed het tot haar dood. Tot vlak voor haar dood op 15 jarige leeftijd gaf ze nog aan verwaaiing te krijgen van een konijn tijdens het uitlaten. Ze was op en top jachthond en had een geweldig karakter, zo lief en zo gevoelig wat was het een genot haar te hebben gehad. Ik ben met haar ook erg actief geweest op gebied van Gedrag en Gehoorzaamheid. Vele wedstrijden heb ik met haar gelopen en ze heeft zowel bij Cynophilia als bij Federatie Hondensport Nederland (FHN) het G&G1 diploma behaald. Met haar heb ik 2 nesten gefokt. Op 6 juli 1998 werden Arie, Josca, Nouschka, Belle Auke, Demi en Banjer geboren. Hun vader is Nimrod (Buddy van Clara Feyoena Heem x Jodie), eigenaren Herman en Femie Hollander. Van dit nest (en Esmee) is een fotoreportage gemaakt voor het tijdschrift Landleven. Deze is te zien in het sept./okt. nummer van 2000. Op 20 juni 2000 werden Nando, Nero, Taran, Tara, Beike, Rosita en Dagmar geboren. Hun vader is Boaike fan de Trije Feanen (Nimrod x Sanne), eigenaar wijlen Gerrit Egberts sr. Nimrod en Boaike leven niet meer, maar in hun kinderen en kleinkinderen leven ze voort. Op 22 november 2010 heb ik het moeilijke besluit moeten nemen Esmee te laten gaan. Mijn maatje, mijn steun en toeverlaat. Daag Esmee, ik houd van je, voor altijd! Bedankt voor je vriendschap 15 jaar lang en de lessen die je me hebt geleerd. Ik zal je nooit vergeten en ik weet dat je over mijn schouder meekijkt als we wandelen op je favoriete plekjes.

Dagmarnita van Drentenpassie, NL Kampioen, SK, NL & SLO Veteranenkampioen, WVW'09, WVW'10 & EVW'10

DagmarStaand11-4-2010.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie DagmarVWW10A.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Dagmar is geboren op 20 juni 2000. Haar vader is Boaike fan de Trije Feanen en moeder is Esmee. Zij is de eerste zelf gefokte teef die ik heb aangehouden. Meteen vanaf de geboorte wist ik dat zij voor mij bestemd was. Ze is erg succesvol op shows. Ze behaalde diverse CAC's en CACIB's. Net als met Esmee train ik met haar ook voor de K.N.J.V. proeven en ze is momenteel in het bezit van een C-diploma. Met Dagmar doe ik ook aan veldwerk. Dat is niet eenvoudig aangezien ik geen jachtveld bezit en daardoor de trainingsmogelijkheden minimaal zijn. Maar even goed weet ik zeker dat ze de kwaliteiten heeft om op veldwedstrijden te scoren. Haar natuurlijke aanleg heeft ze in ieder geval al doorgegeven. Met haar heb ik 1 nest gefokt. Op 28 juli 2004 werden Tobias, Dee Jay, Wessel, Jannes, Drentje, Joeta, Kyra, Chrisja en Felís geboren. Hun vader is Kamp. Barry (Sjoel v.d. Meerpoel x Setha v.d. Heidehoogte). Tobias wordt momenteel door verschillende fokkers gebruikt om voor nageslacht te zorgen. Als kleine fokker draag ik zo mij steentje bij aan verbreding van de genenpoel, wat erg belangrijk is voor het voortbestaan van het mij zo dierbare ras. Inmiddels is Dagmar Nederlands Kampioen, Slowaaks, Nederlands en Sloveens Veteranenkampioen, Wereld Veteranen Kampioen 2009 en 2010 en Europees Veteranen Kampioen 2010.

Nando van Drentenpassie

NANDOSTAANDRECHTS.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Nando is geboren op 20 juni 2000 en dus een nestbroer van Dagmar. Nando heeft de eerste tijd van zijn leven doorgebracht bij een gezin in Veenendaal. NANDO_EN.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Daar konden ze hem niet de aandacht geven die hij verdiende. Als er een geschikte nieuwe baas zou worden gevonden dan wilden ze hem overplaatsen. Toen Nando’s vader Boaike fan de Trije Feanen overleed vroeg ik aan zijn eigenaar wijlen Gerrit Egberts sr. of hij een nieuwe hond zou nemen. Nou eigenlijk had hij daar wel oren naar, maar een pup zou op zijn leeftijd geen optie zijn. Toen ik hem het verhaal vertelde van Nando fleurde hij helemaal op. Hij miste Boaike erg en een zoon van hem te hebben leek hem geweldig. Na een kennismaking in Veenendaal is Nando bij Gerrit Egberts sr. gaan wonen. Toen bleek dat Gerrit sr. ongeneeslijk ziek was maakte hij zich enorme zorgen over waar Nando terecht zou komen. Erg blij was Gerrit sr. toen zijn zoon en schoondochter besloten zich over Nando te ontfermen. Tegenwoordig woont Nando bij hen. Nando heeft ook gezorgd voor nageslacht. Hij is vader van 4 nesten.

Felíssora van Drentenpassie, NL, SK, D, SLO, LUX Kampioen, Int. Showkampioen CIE, WW'09, Europasgr'10 & '11, EW '10

FelisOud.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Felís is geboren op 28 juli 2004. Haar vader is Barry en moeder is Dagmar. In Felís zie ik een beetje de reïncarnatie van Tessa. Felís is 17 dagen na het overlijden van Tessa geboren en veel van het eigenwijze dat Tessa had laat Felís ook zien. Tessa dacht vaak dat de wereld zich aan haar aanpaste en dat denkt Felís ook. Daarom is ze ook vernoemd in haar officiële naam. IMG20091030.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Ze heeft een sterke eigen wil en als ze eenmaal wat in haar hoofd heeft krijg je dat er niet gauw uit. Ook met Felís loop ik af en toe shows. Haar eerste Kampioenschapspunt behaalde ze toen ze net 9 maanden was. Ze is net als haar moeder en oma een snelle, harde werker. Ik train ook met haar voor de K.N.J.V. proeven, maar ik merk dat ze daar nog te onbevangen voor is. Lekker scheuren door het veld op zoek naar patrijzen, fazanten en hazen, daar ligt haar passie. Ze heeft op veldwerkwedstrijden diverse kwalificaties gehaald, zowel in het voor- als najaar. Met haar heb ik 1 nest gefokt. Op 28 februari werden Ferron, Mees, Otmar (Jord), Vitas, Damita (Lisa), Elien (Nora), Lani (Vrouwke), Maysa (Floortje) en Wieske (Nouska) geboren. Hun vader is Jari (Arno x Noeska), eigenaren Herman en Joke Siemes. Nooit had ik durven dromen dat Felís 7 maanden na de geboorte van haar pups Nederlands Kampioen zou zijn. Op 14 september 2008 had ik haar voor het eerst weer ingeschreven op de show in Zwolle. Hier werd ze beste teef en kreeg ze dus een Kampioenschapspunt. De teller stond nu op 2,5. Daarna volgden Utrecht en Bleiswijk. Ook op deze shows werd ze beste teef. In totaal heeft ze 4,5 punt onder 6 verschillende Nederlandse raskeurmeester gehaald. Felís, mijn eerste zelfgefokte Nederlands Kampioen! Nu op naar de Internationale titel. Inmiddels heeft Felís ook de titels Rheinlandsieger'09, Landessieger Thüringen'09 en is ze Wereldkampioen'09, Europasieger'10 & '11, Europees Kampioen'10 en niet alleen Nederlands, Slowaaks, Duits, Sloveens en Luxemburgs Kampioen, maar ook Internationaal Showkampioen CIE.

Damita van Drentenpassie, Duits Jeugdkampioen, SLO en Lux kampioen

LisaRechts.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lisa_10-2010.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lisa is geboren op 28 februari 2008. Haar vader is Jari en moeder is Felís. Eigenlijk was het niet de bedoeling uit het 1e nest van Felís een pup te houden. Maar ik had voor haar nog geen baasje en gedurende de 12 weken dat ze bij mij verbleef ging ik steeds meer van haar houden. Dat heeft mij uiteindelijk doen besluiten haar te houden. Inmiddels heeft ze met succes haar eerste shows gelopen in de babyklas. Op de clubmatch van KC Almelo en de Kampioenschapsclubmatch van de Vereniging de Drentsche Patrijshond behaalde ze een 1e plaats met de kwalificatie Veelbelovend. Ik zou haar voor geen goud meer willen missen. Vandaag (11 juli 2009) de officiele bevestiging ontvangen van het Duits Jeugdkampioenschap. Nu mag Lisa dus naast de titels Rheinlandjugendsieger'09 en Landesjugendsieger Thüringen'09 ook de titel Duits Jeugdkampioen voeren. Inmiddels is ze ook de eerste Drent die zich Sloveens Kampioen mag noemen en heeft ze de titel Luxemburgskampioen behaald.
Met Lisa heb ik 1 nest gefokt. Op 5 mei 2012 werden Zanto, Vesta, Bente, Lana en Silke geboren. Hun vader is Milo.

Solana van Drentenpassie, Luxemburgs Jeugdkampioen

SolanavDrentenpassie.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie LanaStaand.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lana is geboren op 5 mei 2012. Haar vader is Milo en moeder Lisa. Momenteel zit ik met haar op jachttraining en heeft ze op de leeftijd van 15 maanden een K.N.J.V. C-diploma behaald. Daarnaast lopen we momenteel in de jeugdklas veldwedstrijden. Het is een heel erg goed werkhondje die graag wil werken en waar ik veel van verwacht. Op shows heeft ze diverse keren Zeer Goed en Uitmuntend behaald, is als baby op de show in Bleiswijk geplaatst als 6e van alle babies en ze is Luxemburgs Jeugdkampioen.

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:00.  ©Bob Eskes